فهرست ها

همزمان با روز جهانی سالمندان؛ چهارمین وبینار «سلامت روان برای همه» با محوریت جمعیت سالمندان در مشهد برگزار شد

چهارمین وبینار «سلامت روان برای همه» با محوریت جمعیت سالمندان به همت کتابخانه عمومی هجرت شهرستان مشهد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، چهارمین وبینار «سلامت روان برای همه» با محوریت جمعیت سالمندان به همت کتابخانه عمومی هجرت شهرستان مشهد و با حضور فرزانه رمضانی، کارشناس روانشناسی بالینی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.

در ابتدا فرزانه رمضانی، کارشناس روانشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه زندگی انسان دارای 8 مرحله است، گفت: هشتمین و آخرین مرحله زندگی انسانها، دوره سالمندی است. افراد در دوره میانسالی از طریق کار و فعالیتهای اجتماعی هویت پیدا می کنند و آنقدر با شتاب مشغول فعالیت هستند که فرصت ندارند بایستند و به مسیری که طی کردند نگاه کنند، اما دوره بازنشستگی و سالمندی فرصتی است که به بازآفرینی گذشته پرداخته می شود.اگر دستاوردها و خاطرات گذشته خوب و سرشار از حس مثبت باشد باعث احساس سرزندگی و امیدواری در سالمندان خواهد شد و در غیر اینصورت ممکن است دچار یأس و ناامیدی و حتی افسردگی در دوران سالمندی شود.

وی با اشاره به اینکه داشتن دوران سالمندی شاد مستلزم برنامه ریزی است، افزود: این دوران تفاوت بین افراد شاد و غمگین را در سالهای گذشته نشان می دهد. انسانهای شاد افرادی هستند که سعی در استفاده حداکثری در وضعیت موجود خودشان از لحاظ اجتماعی، فرهنگی، شغلی و ... به بهترین نحو ممکن دارند. اغلب انسانهایی قانع، با کنترل مناسب بر افکار و رفتار خود در شرایط مختلف هستند.

فرزانه رمضانی با بیان اینکه سالمندان نیاز به دیده شدن و شنیده شدن دارند، گفت: امروزه در تمام دنیا گروه های درمانی با حضور روانشناسان برای سالمندان طراحی شده است که در آن تنها به بحث و گفتگو با یکدیگر می پردازند.

وی از مطالعه منظم، ورزش یوگا و فعالیتهای بدنی هوازی را از جمله فعالیتها و برنامه های مناسب و موثر در دوران سالمندی نام برد.وبینار

اخبار و اطلاعیه