ت
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، همزمان با آغاز دهه کرامت و به همت کتابخانه عمومی هجرت مشهد و با همکاری کانون فرهنگی تربیتی آیه نشست «کتاب خوان دخترانه» به مناسبت میلاد کریمه هل البیت حضرت فاطمه معصومه(س) و روز دختر برگزار شد.
سمیه احمد نژاد، مسئول کتابخانه عمومی هجرت مشهد گفت: با توجه به اهمیت و تاثیر گذاری مناسبتهای ملی و مذهبی در بین افراد جامعه و با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی و سیره اهل البیت (ع) در این مناسبتها اقدام به برگزاری برنامه های فرهنگی متنوع در محل و سایر مراکز فرهنگی پیرامون کتابخانه از جمله نشست کتاب خوان در کتابخانه عمومی هجرت اقدام می کنیم.
وی ادامه داد: با همکاری کانون فرهنگی تربیتی آیه نشست کتاب خوان «کتاب خوان دخترانه» به مناسبت میلاد کریمه هل البیت حضرت فاطمه معصومه(س) و روز دختر در محل این مجتمع برگزار شد.
در این نشست 4 کتاب به شرح ذیل معرفی شد.
« بانوی ملکوت »، نویسنده: آیت الله علی کریمی جهرمی / ارائه توسط: هنگامه ریحانی(دانش آموز)
این کتاب در 164 صفحه و در سال 93 توسط آیت الله علی کریمی جهرمی به زیور طبع آراسته شده و توسط بوستان کتاب منتشر شده است, که به موضوعاتی چون: قم در آینه روایات، قم حرم اهل¬بیت، تواضع بزرگان در پیشگاه حضرت معصومه(س)، اهتمام شیعه و سنی به زیارت این بانوی گرانقدر، مقام شفاعت حضرت معصومه(س) در قیامت و ... پرداخته و نیز برخی از افتخارات و مفاخر قم را نظیر: زکریا بن آدم، خاندان اشعری در قم، ابن بابویه قمی (شیخ صدوق) و ... به طور مختصر معرفی کرده است.
« فروغی از کوثر ( زندگی نامه حضرت فاطمه معصومه (ع)»، نویسنده: الیاس محمدبیگی / ارائه توسط: سحر حسینی(دانش آموز)
کتاب «فروغی از کوثر» در سال 1379 توسط انتشارات زائر قم در 154 صفحه روانه بازار کتاب شد، عناوین اصلی این کتاب شامل: سخن ما؛ پیشگفتار؛ بخش اوّل: پیشینه هاى درخشان شهر قم؛ بخش دوم: اجمالى از زندگانى حضرت فاطمه معصومه (علیها السلام)؛ بخش سوم: فضائل و مناقب حضرت فاطمه معصومه (علیها السلام)؛ بخش چهارم: روایاتى از حضرت فاطمه معصومه (علیها السلام)؛ بخش پنجم: کرامات کریمه اهلبیت (علیهم السلام)؛ بخش ششم: حضرت فاطمه معصومه (علیها السلام)در شعر شاعران؛ بخش هفتم: سیر تحوّلات معمارى ، هنرى آستانه مقدّسه؛ پی نوشتها
« در عصمت (مروری بر زندگانی حضرت فاطمه معصومه (ع) )»، نویسنده: علی اشرف عبدی/ ارائه توسط: نگین صالح(دانش آموز)
کتاب «در عصمت»، نوشته علی اشرف عبدی است که در 184 صفحه توسط اتشارات زائر (انتشارات آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه) آنرا به چاپ رسانده.
در این کتاب که مقدمه آن را حجتالاسلام والمسلمین احمد عابدی نگاشته است، گذری بر زندگی حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، جایگاه علمی و فرهنگی حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام، مدح قم و وصف حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، عصمت، شفاعت و کرامت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و زیارت، سنت الهی فصلهای آن را تشکیل میدهد.
«کاش تو را میدیدم» فرازهایی از زندگی بانو معصومه(س) و حوادث تاریخی زمان ایشان، نویسنده: مژگان شیخی / ارائه توسط: سیمین مرشد(دانش آموز)
کتاب «کاش تو را میدیدم» فرازهایی از زندگی بانو معصومه (س) و حوادث تاریخی زمان ایشان، در 110 صفحه و مژگان شیخی آن را به رشته تحریر در آورده و اتشارات قدیانی آنرا به چاپ رسانده و مخصوص گره نوجوان می باشد.
در قسمتی از این کتاب می خوانیم: و بعد از امام خداحافظی کردند و به راه خود رفتند. در بین راه مالک رو به عبدالله کرد و گفت: «دلم می خواهد دختر من هم به دنبال درس و علم برود. ولی هیچ کس فاطمه معصومه نمی شود، چراکه او پدری همچون امام کاظم (ع) دارد. کسی که خود وارث علوم و دانش های پدر دانشمند خود است.
عبدالله گفت: «درست است که اماممان به خاطر عفو و گذشت و بردباری فوق العاده ای که نسبت به مردم نادان زمانه مان دارد، لقب کاظم گرفته است، ولی در علوم و تربیت فرزندان نیز به همان اندازه صبور است».
حضرت فاطمهء معصومه (س) در روز اول ذیالقعده سال ۱۷۳ هـ. ق چشم به جهان گشود. القابی چون معصومه، حمیده، طاهره، رضیه، سیده و... را برای ایشان ذکر کردهاند. مستندات تاریخی نشان میدهد که سبب آمدن ایشان به قم، دیدار برادرش امام رضا (ع) بود که به دستور مامون به مرو آمده بود، ایشان در مسیر حرکت به مرو وقتی به ساوه رسید بیمار شد و سپس به قم آمد و در خانة موسی بن خزرج بن سعد سکنی گزید. وفات آن بزرگوار در سال ۲۰۱ هـ ق رخ داد. نگارنده در این کتاب، در قالب داستان به بررسی زندگی حضرت معصومه (س) پرداخته است.
شایان ذکر است، کتابخانه عمومی هجرت مشهد در سال 1374 توسط مرحوم سید حسین جلالی به مساحت 260 متر مربع در طبقه 1- مسجد هجرت واقع در خیابان بیستون 4، وقف و با مجموع بیش از 20 هزار جلد کتاب در موضوعات مختلف و بخش های مخزن اصلی، مرجع، کودک، نوجوان، نوسوادان، نشریات، دیداری و شنیداری، کافی نت و سالن مطالعه در حال ارایه خدمات به مراجعین می باشد.