فهرست ها

وبینار سلامت مردان در کرونا؛ به همت کتابخانه عمومی هجرت مشهد برگزار شد

وبینار سلامت مردان در کرونا با محوریت خشم و چگونگی مهار آن به همت کتابخانه عمومی هجرت مشهد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، وبینار سلامت مردان در کرونا با محوریت خشم و چگونگی مهار آن با حضور شورورزی، کارشناس ارشد روانشناسی بالینی از مرکز بهداشت شماره 3 مشهد در استودیو کتاب اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی برگزار شد.

در ابتدا شورورزی، کارشناس روانشناسی مرکز شماره 3 بهداشت با اشاره به دلایل به وجود آمدن خشم، گفت: خشم نوعی هیجان است که در ارتباط با محیط و درون خود فرد تجربه می شود در واقع خشم در تعامل با فضای خارجی و عوامل درونی فرد بوجود می آید.
خشم بر عکس تصور همه یک هیجان خوب است چرا که به عنوان یک سنسور نشان دهنده احساس ما در مقابل رفتار و گفتار دیگران است.
وی افزود:  خشم به معنای آگاهی است، خشم یعنی اتفاق و نیازی که  بر اساس خواسته های فرد برآورده نشده است، یک پیام دریافت می شود که واکنشی در  پی دارد و  بصورت خشم، گریه و یا رفتارهای دیگر بروز می کند.
ما در یک اتفاق تنها یک هیجان را تجربه نمی کنیم، هیجاناتی از قبیل خشم، غم ، حسرت، شادی، گناه و ... را با توجه به حالات روحی خودمان برای اتفاق پیش آمده احساس می کنیم.

شورورزی با بیان اینکه خشم برای کنترل دیگران و یا به دلیل بوجود آمدن حسی بدبینانه نسبت به یک فرد یا اتفاق رخ می دهد، گفت: اصولا مردها از لحاظ زیستی و اجتماعی به دلیل نقش پر رنگشان در برآورده کردن نیازهای مادی و معنوی خود و خانواده، آمادگی بیشتری برای خشم دارند.
وی افزود: محیطی که در آن قرار داریم هیچ ضمانت و پشتوانه ای برای مدیریت و کنترل خشمی که بوجود می آید ندارد بلکه بستگی به فرد و نوع واکنش او در چنین مواقعی دارد.
در مواقعی که شدت خشم زیاد است قسمتی از کنترل مغز  را تحت تاثیر خود قرار دهد در نتیجه باعث بروز واکنشهای شدید از طرف فرد خشمگین می شود در واقع شدت خشم و واکنش فرد خشمگین ناشی از تجزیه و تحلیل او از اتفاق پیش آمده است.

کارشناس روانشناسی مرکز بهداشت شماره 3 مشهد، گفت: عوامل متعددی همچون شغل پر استرس، محیط های پر خطر، اتفاقات عاطفی و .. باعث بد رفتاری و بروز خشم در فرد می شود. شیوه بروز خشم بسیار مهم است، به خودمان اجازه ندهیم هر کاری را انجام دهیم و در آن موقع مطلقا نباید در صدد حل مساله بر بیاییم.
وی با اشاره به استفاده از تمرینهای فکری برای کنترل خشم، افزود: برای کنترل خشم علاوه بر روحیات درونی فرد، جسم نیز باید در آرامش باشد. افرادی که بیش از حد خشمگین و عصبانی می شوند باید فرصتهایی برای مراقبت از جسم و روح خود در کنترل خشم ایجاد کنند.

شوروزی، کارشناس روانشناسی مرکز بهداشت شماره 3 مشهد در پایان گفت: اولین قدم در کنترل خشم فرو نشانی این هیجان با توجه به شرایط خودمان است، باید هیجان را کاهش دهیم و در رابطه با موضوعی که باعث خشمگین شدن ما شده است با خودمان به گفتگو بپردازیم به عبارتی باید نسبت به آن اتفاق به مرحله خودآگاهی برسیم.

اخبار و اطلاعیه